En ole varsinaisesti kuivasilmäinen, mutta töissä (toimistotyö) silmät alkava usein kirvelemään etenkin iltapäivisin. Kannattaako minun silti käyttää kuivasilmäisyyteen tarkoitettuja tuotteita?

Kuivien silmien oireet kuten kirvely ja kutina voivat tulla esiin juuri tietyssä ympäristössä. Työpäivä tietokoneen ääressä ilmastoidussa toimistossa samoin kuin pitkä matkustaminen lentokoneessa tai autossa voi olla juuri tällainen ympäristö. Vaikka kuivasilmäisyydestä ei olisi vielä tarkempaa tietoa, hoitamaton toistuva oireilu voi siihen johtaa. Silmätippojen tai suihkeen käyttö muutaman kerran työpäivän aikana on pieni vaiva, jos oireet saa sillä pidettyä kurissa. Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, voiko itse ympäristöön tehdä oireilua vähentäviä parannuksia. Jolleivät nekään auta, on käännyttävä silmälääkärin puoleen.

Tähän kysymykseen liittyvä tuotteet: PuroTM Vire, PuroTM Teho, PuroTM Suoja, PuroTM Tyrni

Oireita voi myös kokeilla ehkäistä ennalta: lipidejä (kuten öljyjä) sisältävät tipat ja suihkeet vahvistavat kyynelkalvon luonnollista lipidikerrosta, jolloin silmät ovat jo valmistautuneet sietämään paremmin ympäristön aiheuttamaa rasitusta.

Tähän kysymykseen liittyvä tuotteet: PuroTM Suoja, PuroTM Tyrni